ENGİNAR DOLMASI
3 adet enginar
2 adet kuru soğan
pirinç
zeytinyağ
nane
dereotu
maydonoz
1 adet knorr bilyon
Yapılışı:
Pirinçlerimizi bol suda yıkadıktan sonra kuru soğan ve yeşilliklerle ve bir adet elimizle ufaladığımız knorr bilyonla karıştırır ve en son olarakda zeytinyağını ekleriz.Knor bilyon olduğu için tuz kullanmıyoruz.Tüm malzemeyi harmanladıktan sonra yıkayıp içlerindeki tüyü bir yemek kaşığı yardımı ile temizlediğimiz enginarların içini harcımızla doldururuz.İçlerini doldurduğumuz enginarların üzerine zeytinyağ gezdirir ve dilim limonlarla süsleriz ve tenceremize yaklaşık 1,5 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte pişiririz.Dilerseniz suya 1 yemek kaşığı un ve yarım adet limon suyu kullanarak pişirin hafif limonun ekşisiyle çok daha leziz oluyor.Afiyet olsun.
15 yorum:
Tablo gibi olmuşlar elinize kolunuza sağlık yapımıda kolay gibi
bir denemek lazım.sıcacık sevgiler..
ELLERİNE SAĞLIK AYDINLI BİR ARKADAŞIM ONDAN YEMİŞTİM DEĞİŞİK GELMİŞTİ.SEVGİLER
offf u ne güzellik yeme bunu valla koy viteine süs gibi
en sevmediğim yemekleri bile öyle güzel sunum yapıyorsunuz ki.sanki yersem severim gibi hissediyorum:))
Canım benim hamarat kardeşim elleri
ne sağlık.İkiside muhteşem profete
rolü alıp gidiyorum.Mutlu pazarlar sevgiler...
ne kadar saglıklı oldugunu bilsem de evdekilere yediremiyorum enginarı.
Eline sağlık canım ben de sık yaparım enginar dolmasını.Çok ta bilinen bir yemek türü değil ayrıca.
Çok güzel görünüyor,sunum harika!ellerine sağlık canım.
Ne kadar guzel gorunuyor enginarlar. Bu sekilde de hazirlanabildigini hic bilmiyordum. Ellerine saglik
Merhaba, Bloguma bir ugrarmisin, sana bir suprizim var!:)
ne güzel bir görüntü ellerine sağlık. ödülün var bende uğra bir ara..
Harika olmuşlar, görüntülerine bayıldım. Yeme de yanında yat bu olsa gerek.
Hani buralarda bulsam yapcam ama,
gurbet olmak yememizi bile engelliyor bazi seyleri...
Güzel bir haftasonu gecirmen dilegiyle,hayirli cumalar....
ne kadar güzel olmuş yemeğin arkadaşım, ellerine sağlık, enginarı hiç böyle görmemiştim
sevgilerimle
nurdanın mutfağı
Enginarın bende kabuğunu soyup öyle kullanıyorum.Bunun yemesi nasıl oluyor tarif edebilirmisiniz.İçi temizlenmiştir herhalde.Bu sunum da gerçekten çok hoş görünüyor.sevgiler.
Yorum Gönder