25 Nisan 2009 Cumartesi

BAKLA TAVA


BAKLA TAVA
Yarım kilo bakla
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
zeytinyağ
Yapılışı:
Baklalarımızı yıkayıp ufak ufak kırdıktan sonra kaynar suda haşlarız.Haşlanan baklalarımızın suyunu süzdürürüz.Tavada 2 adet kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavururuz.Baklaları ilave eder tuzunu ekler baklalarımız pişinceye kadar kadar soteleriz.Baklalarımız piştikten sonra ocağın altını kapatır ve rendelenmiş 2 diş sarımsağı üzerine gezdiririz.Karıştırır ve kağaını kapatırız.Arzu ederseniz yoğurtla servis edebilirsiniz.

5 yorum:

Eylem dedi ki...

bayılırım baklaya.yani her türlü tarifine.ellerine saglık candan.

kubra zeynep kara dedi ki...

sonunda baklada yedirdi bu tarifleriniz bana:)))
fenada değilmiş tadı yiyebilirim bundan sonra.

mutfaktaki zaman dedi ki...

cok severim baklayi sarimsakli yogurtlaa hmmm canim cekti ya ellerine saglik canim

GeCe dedi ki...

nefis görünüyor bu aralar diyetteyim gözüm hep sebze yemeklerinde

zeytintanesi dedi ki...

Değişik bir tarif bu. Ben bu şekilde bilmiordum, deneyeceğimmutlaka. Ellerine sağlık.