BAKLA TAVA
Yarım kilo bakla
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
zeytinyağ
Yapılışı:
Baklalarımızı yıkayıp ufak ufak kırdıktan sonra kaynar suda haşlarız.Haşlanan baklalarımızın suyunu süzdürürüz.Tavada 2 adet kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavururuz.Baklaları ilave eder tuzunu ekler baklalarımız pişinceye kadar kadar soteleriz.Baklalarımız piştikten sonra ocağın altını kapatır ve rendelenmiş 2 diş sarımsağı üzerine gezdiririz.Karıştırır ve kağaını kapatırız.Arzu ederseniz yoğurtla servis edebilirsiniz.
5 yorum:
bayılırım baklaya.yani her türlü tarifine.ellerine saglık candan.
sonunda baklada yedirdi bu tarifleriniz bana:)))
fenada değilmiş tadı yiyebilirim bundan sonra.
cok severim baklayi sarimsakli yogurtlaa hmmm canim cekti ya ellerine saglik canim
nefis görünüyor bu aralar diyetteyim gözüm hep sebze yemeklerinde
Değişik bir tarif bu. Ben bu şekilde bilmiordum, deneyeceğimmutlaka. Ellerine sağlık.
Yorum Gönder