İftar yemeğinin tatlısı eltimden gelince dahada bi tatlı geldi bana. Mis gibi zerde...Konya yöresine ait bir tatlı.Zerdede ve köri sosunda kullanılan zerdeçalın kan, prostat,deri ve bağırsak kanserini önlediğini okumuştum.
Mzelzemeler:
1/2 çay bardağı pirinç( yarım çay bardapı) 1 tutam zerçal
1 su bardağı toz şeker fındık,fıstık,üzüm
1 kaşık nişasta tarçın tozu
5 su bardağı su
Yapılışı:
5 bardak su içerisinde pirinci yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.Şeker ilave ederek kaynatmaya devam ediyoruz.Sıcak su içerinde erittiğimiz zerdaçalı ve nişastayıda ekleyerek 1 kaç dakika daha kaynatarak kaselere boşaltıyoru.Üzerini arzuya göre süsleyebilirsiniz.
1 yorum:
canım başınız sağolsun....Allah rahmet eylesin....
çok üzüldüm....
Allah sabır versin....
Yorum Gönder