28 Eylül 2008 Pazar

ZERDE TATLISI
İftar yemeğinin tatlısı eltimden gelince dahada bi tatlı geldi bana. Mis gibi zerde...Konya yöresine ait bir tatlı.Zerdede ve köri sosunda kullanılan zerdeçalın kan, prostat,deri ve bağırsak kanserini önlediğini okumuştum.

Mzelzemeler:

1/2 çay bardağı pirinç( yarım çay bardapı) 1 tutam zerçal

1 su bardağı toz şeker fındık,fıstık,üzüm

1 kaşık nişasta tarçın tozu

5 su bardağı su

Yapılışı:

5 bardak su içerisinde pirinci yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.Şeker ilave ederek kaynatmaya devam ediyoruz.Sıcak su içerinde erittiğimiz zerdaçalı ve nişastayıda ekleyerek 1 kaç dakika daha kaynatarak kaselere boşaltıyoru.Üzerini arzuya göre süsleyebilirsiniz.

1 yorum:

disal dedi ki...

canım başınız sağolsun....Allah rahmet eylesin....

çok üzüldüm....
Allah sabır versin....