29 Aralık 2014 Pazartesi

Beşamel Soslu Kabak


Kabağın en sevdiğim hali:))Tabi her sebzeyi olduğu gibi kabağıda zamanında almalı ve yemeli ama çok sevdiğim için dayanamıyorum ve alıyorum.
Bol soslu gerçekten çok lezzetli bir yemek,tavsiye ederim.
Malzemeler
5 veya 6 tane kabak
350 gr kıyma
1 Adet kuru soğan
Karabiber tuz
1 Silme yemek kaşığı salça

 Beşamel sos için
2  yemek kaşığı tereyağ
2  yemek kaşığı un
2 Su bardağı süt

Üzeri için rendelenmiş kaşar


Hazırlanışı
  • Kabakların kabukları soyulur ve boyuna ikiye kesilir.
  • İçleri çizik atlır ve tuzlanır.
  • Minik doğranmış saoğan yağda kavrulur ve kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir.Karabiberi ve tuzuda eklenir ve ocaktan alınır.
  • Kabaklar kızgın yağda kızartılır ve bir tepsiye dizilir.
  • İçlerine kıymalı harçtan konur ve saçla br bardak sıcak suyla karıştırılır ve kabakların bulunduğu tepsiye dökülür.
  • Tencerede tereyağ eritilir ve un kokusu çıkana kadar kavurulu.
  • Yavaş yavaş sütü dökülür ve hızlıca karıştırılı.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve kıymalı kabakların üzerine paylaştırılır.
  • Üzerinede rendelenmiş peynir serpilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.

3 yorum:

eylem ceylan dedi ki...

yeni yılda saglık ve mutluluk diliyorum .ellerine saglık.

hotbiber dedi ki...

ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. şimdiden iyi yıllar dilerim sizlere.

seolara dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.