1 Aralık 2009 Salı

BOLONEZ SOSLU MAKARNA


Uzun bir aradan sonra herkese yeniden merhaba...Beni mailleriyle yorumlarıyla yanlız bırakmayan tüm dostlarıma blogcu arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler..Disal kızın oluyormuş canım senide can-ı gönülden tebrik ederim.Sevgili Havva her zaman yanımda olduğunu hissettirdiğin için sonsuz teşekkürler...Yine malesef uzun bir ara verdim sanırım ya eski şevki bulamıyorum kendimde yada hamilelikten kaynaklansa gerek zaten uyuntu biriyim hepten uyuntu yavaş biri oldum çıktım:((Canım hiçbirşey yapmak istemiyor mutfağa gidip yemek hazırlamak zor geliyor inanın değilki bloğa birşeyler koyup paylaşmak benim için imkansız hale geldi.Hiçde aş eripte canım birşeyler çekse acıkıp halsiz düşmesem yemek yemek bile aklıma gelmeyecek.Kıızım olacağı bu arada kesinleşmiş durumda 19 hafta 3 günlük oldu bugün bebeğim.Şimdi isim arayışındayız Benim Eflal ve Sağre isimleri çok hoşuma gidiyor ama meliha ablam ıhh yaptıkça isimlerden soğudum:((Manası güzel anlamı güzel bir isim istiyorum ya bakalım nasip daha doğuma çok var buluruz inşallah güzel birşeyler..Bilgisayar soğuk odada bulunuyor bu yıl diğer yıllara nazaran daha çok üsüyorum sanki:((Fırsat demeyelimde kendimi iyi hissettiğim sürece hepinizi ziyarete gelicem inşallah.Şimdi tarifime geçmek istiyorum..
BOLONEZ SOSLU MAKARNA
1 paket spagetti makarna
200 gram kıyma
1 orta boy soğan
2 oldun domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
sıvı yağ
kuru nane
karabibe
tuz
ve son olarak 4-5 dal maydonoz
YAPILIŞI:
Spagetti makarnayı suyunu çektirene kadar pişiririz.Makarna pişerken suyuna tuz ve 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederiz.Mkarnalarımız pişerken biz sosunu hazırlarız.Tavamıza koyduğumuz yağda soğanımızı ve sarımsağımızı soteleriz.Ardından kıymayı ilave ederiz.Suyunu salıp çekinceye kadar kavururuz kıymamızı.Küp küp doğranmış domates ve 1 yemek kaşığı salçamızıda ilave eder ve bir miktarda çok ama çok az su koyarız tavamıza sosumuzu güzelce soteler ve baharatları ekleriz.Ocağımızın altını kapatıp maydonozlarımızı ilave ederiz sosumuza.Haşlkayıp suyunu süzdürdüğümüz makarnamızı tenceremizde yağlayıp ocağın altını kapatır ve sosu üzerine yayarız.Afiyet olsun...

29 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımın içi Rabbim sağlıkla kucağı
na almayı nasip etsin.Sen iyi olda
yazma kendine ve bebişe çok iyi bak
kocaman öpüyorum...

Aysultan... dedi ki...

Canım ben sen iyi olda :) iyi bak kendine makarnada nefis olmuş,ellerine sağlık...

karamel mutfak dedi ki...

canım benim sen iyi ol yeter bloglar biryere gitmiyor zaten.makarnan harika görünüyor kocaman selamlar öpücükler.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım kızın oluyormuş çok sevindim rabbim sağlıkla hayırla dünyaya getirsin...
Sen bol bol dinlen nasıl olsa ufaklık dünyaya gelince zor uyursun:)))
Makarnada harika gözüküyor öptüm...

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Senin iyi olman en onemlisi. Arada bir blogunda iyi oldugunu yazman bile benim icin yeterli!

Makarna nefis gorunuyor ellerine saglik:)

Ballı Cimcime dedi ki...

Prensesine bğendiğin isimler gerçekten çok güzel canım, sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Bak "Mina" ismi de çok güzel, öneririm tatlım. Bu arada ellerine sağlık nefisss...

boncuk mutfakta dedi ki...

Kendine iyi bak canım. Eline sağlık.Sen iyi ol da bloğu güncellemesende olur.Sevgiler

sihirlirloklava dedi ki...

canım yeniden görüştüğümüze sevindim..sen ve bebiş iyi olsun da canın ne isterse onu yap.hem bu senin bloğun,buraya illa tarif yazmak zorunda değilsin ki...biz hertürlü yanında oluruz.sevgilerimle:))

Adsız dedi ki...

inşallah kızınıza sağlıkla kavuşursunuz. isim konusunuda düşündükleriniz bencede iyi değil :) yazık çocuğa, etrafımda öyle garip isimler konuyorki çocuğa artık adıyla değil aklımızda kaldığı kadarıyla sesleniyoruz. çocuğunuzu düşünerek tuhaf isimler koymayın bence, kızımın adı rüveyda tavsiye ederim. hem oturaklı hemde aklıda kalıyor. zeynep yada elif gibi cici isimlerde olabilir tabi. ikinci kızımın adı hazır nehir koyacağız.

cansudere dedi ki...

ellerine saglık canım sevgiler...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Hayırlı evlat olsun inşallah.

Makarna da pek leziz görünüyor, ellerine sağlık canım..

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

canım hoşgeldin.Kızın sağ salim hayırlısı ile gelsin annesinin kollarına.valla ben iki ismide beğendim neden ığğ yaptılar çok şirin birkere.
ellerine sağlık makarna nefis

Esra dedi ki...

Hoşgeldin.Rabbim hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.Makarnada bu arada çok hoş gözüküyor ellerine sağlık.

havvanur dedi ki...

hoşgeldin şükür kavuşturana :))arada böle ses nefes verin anacımmerak edioz kız sagre ve eflal çok farklımış melihacımda haklı yani şeymaya uygun koysanya arkidişim şeyda şifa gibi:))elifte koyarsan çok uslu olarr:))isim anketi yapsak hangi isim çok tıklanırsa onu koysak şaka bi tarfa adıyla yaşasın dogsunda saglıkla koyarsın daha varr bende her gün bi isim koyar yarın unuturdum:))anam post gibi olmuşş arada ugra burlara hamişimm seni sefiom kal saglıcaklaa

esr@ dedi ki...

hoş geldin canım. Al benden de o kadar ne tembel oldum bi bilsem. Bu yıl kız yılı olacak canım. Darısı kucağımızda görmeye olsun kendine iyi bak.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Canım ALLAH tamamını erdirsin. Eflal ismini eşimin kuzenide koydu. Söyleyişide hoş biz alıştık. Sen gönlünün ve eşinin sesini dinle bence. İkinizin bebeği bu. Makarna harika görünüyor. En sevdiğim bir numaralı yemektir. Afiyet olsun. Arayı fazla uzatma. Kendinize iyi bakın. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Hoşgeldin Melike kendini baya özlettin. İki kız annesi olcaksın demek. Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. İsim bulmak gerçekten zor.
Makarna da enfes olmuş. Ellerine sağlık. Görüşürüz kendine iyi bak

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

Rabbim sağlıklı bir şekilde dünyayay getirmeyi nasip etsin.Sen kendine ve yeğenimize iyi bak arkadaşım,gerisi önemli değil.durumundan haberdar et bizleri o yeter.allaha emanet ol.

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin ALLAHım....
benimde iki kızım var ve çok mutluyum...bugün yine çocuğum olsa yinede kız isterim...ALLAH hayırlı evlat versin...
kendine iyi bak canım...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Hayırlısıyla sağlıkla allah bebişini kucağına almayı nasip etsin canım.
sevgilerimle

Doyumluk.... dedi ki...

Benden de bir kaç isim:duru ve efsane .sağlıklı günler canım

mutfaktakizaman dedi ki...

canim ben daha cinsiyetini ogrenemedim ve daha 1.5 haftam var:((sabirsizlikla bekliyorum hayirlisi insallah...
sen kendine iyi bak biz nasilsa hep buralardayiz...
sevgilerimle

tub@ dedi ki...

Canım makarna çok güzel görünüyor bizim evde de hep bu şekilde pişer makarna.

Bebeğine inşallah hayırlısıyla kavuşursun, benim kızımın adı Sezanur,Seza farsçada güzel olan iyiye layık olan demek, Nur'da Kuran-ı Kerim'in isimlerinden birisi, ikisi biraraya gelince Kuran'a layık olan anlamı çıkıyor, inşallah öyle bir evlat olur.amin.
İsim konusu dikkat gerektiren bir konu malum, anne baba olarak sorumlu tutulacağız ahirette, yavrularımıza koyacağımız isimlerden, bu sebepten özen göster ve içine sinen ismi koy birtanem.

Sevgilerimle

Disalce dedi ki...

canım teşekkür ederim...hayırlısı bakalım bugün yine gideceğim ama randevumu verirler bebişi görebilirmiyim biraz karışık....bizimki daha kesin değil ama kız ağırlıklı..hayırlısı diyorum ne diyim.....başa baş gidiyoruz bakalım...

Rabbim hayırlısı ile bebeklerimi kucaklarımıza almamızı nasip etsin....

boşver canım bloğa girmek istemiyorsa girme...artık karınlar şişmeye başladı zaten pc başında çok durulmuyor....:)

isim bulmak zor...bende çok zorlanıyorum...kız olursa hira koyucam galiba....ilk kızımda asya...karışık kuruşuk giderler artık.....hiçde sevmem isim uydurmayı..böyle denk geldi...
kuzenimin adı zişan..çok severim bu ismide ama bizde var onun için koymuyorum...

öptüm canım....ah bu isim koymak..birde büyüklere sevdirme işi var:)

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Canım senin iyi olman, iyi hissetmen asıl önemli olan..Allah sağlıkla bebişini kucağına almayı nasip etsin..
Çok öptüm:).
Sevgiler.
aslı

susamcorekotuFeriha dedi ki...

makarna harika ama bebeğimiz nasıl haber bekliyoruz hayırlısıyla

kalpkurabiye dedi ki...

MELİKE HANIM ELLERİNİZE SAĞLIKK... ALLAH SAĞLIKLA AFİYETLE KUCAĞINIZA ALDIRSIN BEBĞİNİZİ..:) NE GÜZEL BİR TELAŞTIR KİMBİLİR..:) FACEBOOKTA PROFİLİNİZE RASTALDIM EKLEDİM.. SEVGİLER.. BANADA BEKLERİMM..

TAZE NANE dedi ki...

Kendine iyi bak canım.
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini.
Makarnada harika görünüyor. Bu güzel sosla.
Sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

bayılırım bu makarnaya
ellerine sağlık canım
kendine ve bebişe iyi bak