Afyonkarahisar yemek kültüründe önemli bir yeri vardır.Sıcak sıcak üzerine tereyağ ve kaymakla servis edilir.Keşkeğin en önemli özelliği doyurucu bir yemek olmasıdır.Bunun yanı sıra içerdiği vitaminler nedeniylede sağlıklı bir yemektir.Keşkek yıllar önce evlerde hazırlanır mahalle fırınlarında pişirilirdi.Uzun zamandır tadını özlediğim bir lezzetti.
Ablamı soran blogcu arkadaşlarım henüz bebeğimizin cinsiyeti belli değil.2 oğlanın ardından biz kız umudu ile beklemekteyiz.Ablam diğer 2 çocugundada olduğu gibi malesef hamileliği biraz zor geçiyor.Birde bu zorluğun üzerine evlerinden taşındılar.Şuan bana çok yakın:) 1 sokak altımda oturuyor neti bağlanmadı uzun bir süre:(( bulantılarının geçmesiyle beraber onu merak eden arkadaşlarına ve bloğuna yeniden dönecektir deyip tarifime geçmek istiyorum..
KEŞKEK
Yarım kilo aşurelik buğday
yarım kilo koyun eti(boyun kısmı tercih edilir)(kemikli et tercih edilecekse kemiklerinden ayrılır)
tereyağ
tuz
kırmızı biber
YAPILIŞI:
Buğdayımızı akşamdan ıslatırız.Tenceremizin en altına etimizi ve üzerine bol suyla yıkadığımız buğdayımızı ,tuzumuzuda ilave eder kısık ateşte etlerimiz yumuşayıp lif lif dağılıncaya kadar buğdaylarımız dağılıp ezilinceye akdar pişiririz.Pişen malzememizi büyük bir tahta kaşık yardımı ile güzelce ezeriz.Tavada biraz tereyağını kızdırır ve içerisine kırmızı biber eker biraz yakarız ve keşkeğimizin üzerine dökerek servis ederiz.
33 yorum:
genellikle düğünlerde yapılan bir yemekmiş bir kez yedim, tadı çok güzeldi.emek istayen bir yemek ellerine sağlık sevgiler.
tadını çok sevdigim ama bana yapması hep zor gelmiş bir yemek keşkek.ama sen öyle bir anlatmışsın ki şimdi kalkıp yapasım geldi.ellerine saglık.
Ellerine sağık canım nefis gözüküyor....
Ablanada geçmiş olsun rabbim gönlüne göre hayırlısnı versin:))
Ellerine sağlık canım,belki bir gün senin elinden yemek kısmet olur:))
Ablacığına sağlık sıhhat diliyorum, Rabbim kolay atlatmasını nasip etsin..
oh çok severim sık sık yaparım.ellerine sağlık.biz salçalı yaparız
Ellerine sağlık.Çok nefis görünüyor.
Ablanada geçmiş olsun..Acil şifalar..
Her zamanki gibi harikasın canım...
Arkadaşım tavuk etiyle yapmıştı çok güzeldi ama normal etle denemedim,hemen deneyeceğim.Sevgiler
Merhaba. Çok duyduğum ama şimdiye kadar hiç yemediğim bir lezzet. Eminim tadı güzeldir. Ellerine sağlık, görüntü harika. Sevgiler.
AH CANDANCIĞIMM.
BANA NELERDE HATIRLIYORSUN BÖYLE..
NE ÇOK SEVERİMMM..
VALİDE SULTANIM PEK GÜZEL YAPARDI BİR ZAMANLAR...
HARİKASIN CANIM.
Hiç yapmak nasip olmadı inan..senin tarif bana cesaret verdi.eline sağlık.
ablacığına çok geçmiş olsun,
keşkek çok harika bir yemek
adanada da yaparız biz keşkek diyoruz araplar ona dua çorbası diyor özel günlerde yapıyor.
çok lezzetli oluyor ellerine sağlık
eline sağlık çok güzel olmuş hiç yemedim ama görüntü çok güzel
KEŞKEK ÇOK HARİKA BİR YEMEKTİR GERÇEKTEN.ELİNE SAĞLIK.NEFİS OLMUŞ.BU ARADA ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERSİN ABLANIN.KIZ ÇOCUĞU DA BİR BAŞKA OLUYOR YANİ....
benim eltim manavdır harika yapar hmmm bayılırım llerine sağlık cnmm sevgiler
ben bu yemeği yapmayı bilmem ama çok severim.sağolsun bir komşum var dostlar başına sık sık yapar ve her yaptığında da muhakkak benim payımıgetirir.
seninde ellerine sağlık canım.nefissssss
çok severek yediğim bir yemektir annemin arkadaşı vardı sağolsun öyle güzel yaparki ama bende deneyeceğim şimdi ellerine sağlık
cnm çok nefis gözüküyor.ellerine sağlık..ablacığınada geçmişler olsun..sevgiler.
ayyyy bayılırım ben keşkeğe bizim oralarında düğünlerinde olurmuş bu keşkek annem anlatırdıda yanında bi bardak ayranla bu tabağı alabilirmiyim hımmmmm nefis
Bizim yoreyeait biryemek. Ozellikle kis aksamalrinda harika bir tat. ellerine saglik canim
Caanımmmmmm bayılırım bende keşkeğe biz yoğurtluda yapıyoruz.Ellerine sağlık tatlım öpüyorum...
Bizim dugun yemeyimizdir.Dugunlerde olmazsa olmaz.Yanina lahanadan salata yapariz bol sirkeli.Ayy canim cekdi simdi Ellerinize saglik :))
yemişligim varda yakında yemedim hiç tadını hatırlamıyorum melihaya geçmiş olsun haberler içinde tşk merak edio insan kıss:))selam söle sevgiler sizleree bys mucks
ellerine saglik canim goruntusu cok guzel bende hic tatmadimm canim.Hep cok merak etmisimdirr
is basa dustu sanirim senin verdigin bu cesaret bakalim neler yaptirir:)))hihihihi
ablanada cok gecmis olsunn herseyin hayirlisi Allah gonlune gore versin canimm
keskek in metini cok duydum ama yemek hic kismet olmadi emin tadi enfestir ellerine saglik canim sevgiler
candancım bu keşkeği komşum vermişti bir keresinde tüm ev halkı bende dahil yiyememiştik.sonuç: ineklere...:))
ama senin tarifinden denemek isterim doğrusu ..çok güzel görünüyor..ellerin dert görmesin..
ayrıca ablanında iyi olmasına çok sevindim.benden selamlarımı iletirsin..kolay gelsin..sevgiler..
Keskek harika görünüyor.Ellerine saglik.Yillar önce cocuklugumda komsumuz bize keskek getirirdi.Cok harika bir lezzeti vardi.Etsiz eksili bir tati vardi.Üzerine yag dökülüyordu.Nasil yapardi bilmiyorum ama o tarifi ariyorum bulamiyorum.O tarifi biliyormusun acaba?Daha öncede sorusturmustum ama sonuc alamadim malesef.Sevgiyle kal.
Keşkeği hiç denemedim ama enfes görünüyor. Ellerine sağlık canım.
genelde koyun etiyle yapılıyor ben ödemişte tevuk etiyle yemiştim odaçok lezzetli tavsiye ederim ellerine salık canım.
ablacına çok çok selamlar bir an önce aramıza dönmesini istiyoruz umarım yoldaki bebiş kız özlemini giderir .saglıklıolması dilegiyle sevgiler.
Hic yemedim Candan'cigim, hep MERAK ETTIGIM BIR LEZZET, ELLERINE SAGLIK.
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.
Sanırım 2000 yılıydı.Benim catering sektöründe işe başladığım ilk yılım.Bolu'da keşkek festivaline katılmıştım.Aklıma bir an o geldi.Ellerine sağlık.
eline sağlık canım..keşkeği çok severim geçen hafta yedim mmmm...kocamannnn öpüyorummm
eline sağlık canım..keşkeği çok severim geçen hafta yedim mmmm...kocamannnn öpüyorummm
çok severim keşkegi..ama hiç yapmadım şimdiye kadar hep hazıra kondum:)artık yapmanın zamanı geldi.bu tarifi deneyecegim.ellerine saglık canım.görüşmek üzere.
Yorum Gönder