18 Mart 2009 Çarşamba

TAVUK KAPAMA GAVURDAĞ SALATA VE MİM

Sevgili http://papatya.kizkulesi.net/ arkadaşım prensesim beni mimlemiş.Konusu lakap;
açıkcası yazısını okuduğumda ona ne güzel lakaplar takmışlar demekten kendimi alıkoyamadım.Benim lakabım ozamanlar ilkokul çağlarında bana sölendiğinde canımı yakıyordu şimdi aklıma geldimi gülüyorum hemde kahkahalarla.
Sevgili arkadaşlarım ve ablalarım beni dişlek diye tavşan diye çağırırlardı.Benim dişler biraz büyük sizin anlıyacağınız tabi ben onlarla gayet barışığım.Millet artık para yatırıp dişlerini hususi böyle yaptırıyolar:)Benimle dalga geçen güzel ablacıklarımın çocuklarının hepsi dişlek:))))) Ahhh ahhh teyzelerine çekmişler..Bunun dışında başka bir lakabım yok.Uzun süren çocukluğum boyunca tavşan sözcüğüyle çok karşılaştım çok...Prensesime çok teşekkür ediyorum beni seçtiği için mimleri seviyorum birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz.Bu yüzden kimi mimliycem diye düşünen arkadaşlarım beni bol bol mimleyebilirsiniz rahatsız olmuyorum dermişim:))
Sevgili meliha ablamın 1,5 aylık hamile olduğunu öğrendik.Dün bazı hastalık problemleri yüzünden hastaneye yatırdılar kendisi daha detaylı anlatır sizlere ama mide bulantısı gibi bir sorunu oldugu için sanırım uzun bi ara kimseyi rahatsız edemiycek ona geçmiş olsun dileklerimi gönderiyor ve sağlıkla sıhhatle çocuğunu kucağına almayı nasip etsin Rabbim İnşallah...
Gelelim yemeklerimize ben pek değişik birşeyler yapmadığım için malum çocugumuzda büyümüş pek yazıcak birşey bulamıyorum tak girişi yemekten yapıyorum bende istiyorum anlatayım bişeyler ama yok zorla değil ya ne kadar zorlasam çıkmıyor benden birşey:)Bugün yazıcak bir kaç sözüm oldu Allah'a şükür..

GAVURDAĞ SALATA
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet salatalık
3,4 adet yaprak marul(arzu ederseniz)
1 adet kuru soğan
2 adet taze soğan
maydonoz
1 su bardağı kırık ceviz
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
zeytinyağ
1 çay kaşığı kuru nane
tuz
YAPILIŞI:
Domates,salatalık,biber ve soğanımızı fındık büyüklüğünde doğruyoruz.İnce kıydığımız maydonuz,marul ve taze soğanlarımızıda ilave ediyoruz.Zeytinyağ limonsuyu ve nar ekişisinide üzerine gezdirip son olarakda cevizimizi ve nanemizi ekliyoruz.Afiyet olsun

TAVUK KAPAMA
5 adet baget
2 su bardağı pirinç
6 su bardağı su
teyeğağ
mısırözü yağ
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
6 adet bagetimizi düdüklüde 6 bardak suyla ve biraz tuzla haşlıyoruz.Ben düdüklünün tıslama sesinden sonra kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirdim.Pirinçlerimi nişastalı suyu çıkıp suyu berraklaşıncaya kadar bol suyla yıkadım.Tavaya tereyağı ve mısır özü yağını koyup pirinçlerimizi tuzla beraber bir güzel kavuruyoruz.Kavrulan pirinçlerimizi borcama aldıktan sonra üzerine bagetlerimizi diziyoruz ve 4 su bardağı tavuk suyunu üzerine döküyoruz.Tavuklarımızın üzerine ufak parçalara kıyılmış margarin koyuyor ve fırına veriyoruz.Tavuklarımız kızarana pirinçlerimizde suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

60 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

Nefis bir yemek... Kalabalik ailelere guzel gider.. elinize saglik. sevgilerimle, medinem

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

salataya bayılırım bende aralarda bu şekilde yaparım ama adını bilmiyordum bak yeni birşey öğrendim genelde yaptığım yiyecekelrin adını bilmem.birileri birşey sorunca içine koyuluyor sen say ben anlarım derim.ellerine saglık ğavurdağ salata ha unutmayyayım.sevgiler

SELDA dedi ki...

çok geçmiş olsun rabbim hayırlı bir evlat nasip etsin bu arada senin lakap banada söylenirdi :)canım ya ben pek aldırmazdım millete bide taklitler yapardım o dönemde metin akpınarın kibarcık tiplemesi vardı milleti güldürüp kurtulurdum sevgiler canım

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bak okul dönemini okuyunca sende bi lakabım daha geldi aklıma. ilkokul 4e giderken uyuz bi kız vardı. zaten sinir olurdum. çilli horuz dedi bi gün bana. gittim öğretmene şikayet ettim:))
öğretmenimde sen çillerinle daha güzelsin deyip sevmişti beni:)
çillide derler yani:) ama seviyorum çillerimi hemde çok:)


bide tavuk kapamayı seviyorum:) nefis görünüyor!
ellerine sağlık canım:)

Adsız dedi ki...

Bugün aldığım bagetleri fırına vermeyi düşünüyordum,bu fikir süper gerçekten.Sonucu yazarım canım.Ellerine sağlık.Öpüyorum.

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

salata ve yavuk nefis.ben onu kemikli kuzu eti ile pişirdim.tavukla denemedim eminimki tadı nefistir.ellerine sağlık.sevgilerimle nilgün

üç böcek bir çiçek dedi ki...

zaten pilavı çok severimm ellerin dert görmesin cnmm ellerine sağlık sevgiler...

sihirlirloklava dedi ki...

canım var ya direk ekrandan geçip pilava ve tavuğa kaşık atasım geldi.yanında da salaa ..daha ne olsun..harika bir menü olmuş...bu arada ablana da yazdım ama sana da geçmiş olsun dileyim.Ben umuyorum ki bu sıkıntılar geçecek ve blogta bir bebek daha büyüteceğiz.sevgiler...

hanife dedi ki...

eline diline sağlık canım hem yazın hem yemeğin çok güzel olmuş

Adsız dedi ki...

Selam, salataya hiç hayır demem, her türlüsünü severim. Ama tavuk ile pilav da süper, salatanın yanında. Afiyetler olsun.

havvanur dedi ki...

tavşanımm:))kıs süpermişş bn çok begendim valla ablana geçmiş olsun sıra sende kıs sen n,ie düşünmüon sonra bnm gibi yaşlancan bak hilalle elif arada 11 yaş var ablası liseson sınıfa giderken elif 1. e başlıcak artık bana torununmu derler kıs 6 sene sonra bneyse yada yapma be çocuk zor bişi ama zevkliii:))yemeklerde süperrrrrrrrduruyo kııs öpüldün tarafımdannn

havvanur dedi ki...

bidahada gevurdagı salata yapma müslümandagı yapp:))

beyaz mendil dedi ki...

Ellerine sağlık hayatım,harika görünüyor.Karnım tok olmasına rağmen bakınca insanın iştahı kabarıyor.

Sevil Altunel dedi ki...

canım tavşanım :)) pardon candanım ya çok güldüm:)) ama dişleğe değil isimlere bakarmısın gavurdağı.. kapama..hehe ..bu lakap yemeklerede bulaşmış:)) görüntüler lezzetler süper bence ne gavurdağı olmayı nede kapamayı hak etmemişler:)) ellerine sağlık arkadaşım..sevgilerimle..

dogada.blogspot.ru dedi ki...

ÖYLE GÜZEL GÖRÜNÜYORKİ NASIL DAYANILIR BU NEFİS GÖRÜNTÜYE BİLMEM ÇOKTA SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK CANANCIM SEVGİLER CANIM

Unknown dedi ki...

Canım benim iyi geceler ellerine sağ
lık harika bir ikili süper olmuş.Meliha kardeşime Rabbim şifalar versin öptüm kocaman...

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Her cocugun sevecegi bir yemek. Tavuk/pilav kombinasyonu super gercekten. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

tavuk,pilav,salata eee becerikli bir hanım huzur ve sağlık da varsa daha ne olsun sevgiyle ve sevdiklerinle kal

lezzet sefasi dedi ki...

cok guzel bir tarif olmus ellerinize saglik.izin verirseniz sizi listeme eklemek istiyorum

Baharcicegi dedi ki...

Tam bir ziyafet yemekleri olmus,salatasiyla kapamasiyla mideleri bayram ettirecek türden,eline saglik

Leyla Poyraz dedi ki...

her iki tarifte süper..ellerine sağlık..Sevgilerle

Adsız dedi ki...

harika bir yemek ve tabiki vazgeçilmez salatalardan nefis gavurdag salatası...ellerine saglık canım..salatada tavuk kapamada enfes görünüyor.afiyet olsun sizlere..sevgiler.

Gunes ile LEZZETLI TATLAR ZAMANI dedi ki...

nefis görünüyor ellerine sağlık :)

TATESAL dedi ki...

İkiside harika görünüyor,ye beni diyorlar ama uzanamıyorum.....Sevgiler

Adsız dedi ki...

pilavı hiç fırında pişirmeyi düşünmemiştim değişik bi fikirmiş.tavuklada nefis olmuştur.deniycem.ellerinize sağlık sevgiler.(ablanızada allah yardım etsin herşey istediği gi olsun inşallah)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Tavuk ve salata nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Betül KAVAL dedi ki...

ellerine sağlık canım tavuk ilginç geldi banada güzel olacağı kesin.

sevgiler

karamel mutfak dedi ki...

valla görüntü harika olmuş akşam menüsü belli oldu sayende.

akasyakokusu dedi ki...

off off..yandım ben...şu ziyafete bak..
eline sağlık canım tam öğle menüsü oldu yani.
lakabında çok tatlıymış..varsın dişlek desinler..bence dişinin büyüklüğünden çok bana kararlı tuttuğunu koparan azimli anlamını çağrıştırdı..ayrıca ablayada acil şifalar..

Adsız dedi ki...

Yine harika lezzetleri
bizlerle paylaşmışsın.
Bayıldım hele salata tam favorim.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimi yolluyorum.

Doyumluk.... dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Melihacığıma da geçmiş olsun. yazmıştı uzun bir süre olamayacağını.Acil şifalar.

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

harika ve iştah açan bir görüntü ellerine sağlık....

saniyesultan dedi ki...

ellerine sağlık canım özellikle salata tam benlik....

Adsız dedi ki...

ARKADAŞIM HARIKA GÖRÜNÜYORLAR YAVUK KAPAMA USTU AÇIK FIRINLAMISSINIZ HER HALDE. MUTFAMDA TAVUK OLMUŞ OLSA İDİ KESİN BENDE YAPARDIM.

Sevde dedi ki...

Ellerine sağlık ablam...
Mis gavurdağ salaltasını severim...
Öpüyorum seni

esr@ dedi ki...

canım ellerine sağlık pilavı bnede deniyeceğim. Gavurdağ salatasına ben marul koymam. Daha minik minik doğrarım malzemeleri daha sulu olur.

kuzularım ve ben dedi ki...

salatalarla aram iyi değil tavuk kapama süper görünüyor ellerine sağlık

Sevil Altunel dedi ki...

candancım inan bende gülmekten yazamadım ama çok komik değilmi:)) üstte kendi lakabın altta yaptığın yemeklerin lakabı:)) gavurdağı...kapama:))esas komik olan sensin.beni güldürdünya Allahta seni güldürsün emi:))daha kızkardeşinin hamileliğine "bir süre sizi rahatsız etmeyecek" yazına yorum yapmadım.dur daha:))))harikasın canım..öptüm...

Adsız dedi ki...

Salatayi denedim. Ceviz harika bir tat verdi. Esim cok salata sevmemesine ragmen o bile bayildi. Ellerine saglik Candan tarifler:)
Gurbet kusu

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Hayırlı cumalar canım =)

atesböcegi dedi ki...

harika cumalar canim, harika olmus canim ellerine saglik. aksama bendemi yapsam? Meliha kardesime acil sifalar diliyorum canim. sevgiler...

Adsız dedi ki...

canım eline sağlık tavukların çok leziz görünüyor,salata ya söz yok zaten...eminim senin kreplerinde çok leziz olmuştur..görüşmek üzere arkadaşım,sevgiyle kal....

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

BU SALATAYI İSMEN ÇOK DUYDUM AMA NE YEDİM NE DE YAPTIM.AMA GÜZEL BİR SALATAYMIŞ ELLERİNE SAĞLIK.DENEMEK LAZIM HAYIRLI CUMALAR SEVGİLER.

renklipastalar dedi ki...

Bende gavurdağı salatası nasıl oluyor diye merak ediyordum. İyi oldu, senden alırım tarifini. Bu arada profilde şule yüksel şenlerin kitabını okuduğunu gördüm. Söylemeden geçemedim. Kayınvalidem eskiden onun yazılarını okurmuş ve çok beğenirmiş. Kızımın adını da onun adı diye şule koyduk. Küçük bir ayrıntı ama paylaşmak istedim. Umarım sakıncası olmamıştır. Hayırlı cumalar ve güzel bir hafta sonu diliyorum sizin için. Görüşmek üzere...

Sevil Altunel dedi ki...

canım arkadaşım bugün senin tavada yalancı su böreğini yayınladım.bu tarifi bize kazandırdığın için çok teşekkür ederim.
ha bu arada böreğin su böreğinden hiç farkı yoktu:)hiçte yalancı değildi:))
öptüm..

keskinli dedi ki...

gavurdag salatasini adanali bi arkadasim cok güzel yapar enfes bir salata gercekten ellerine saglik tavuk kapama da öyle ayrica mim konusuda süper sevgiler canim hayirli cumalar

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım, tavuk kapama tam benlik olmuş.

ahsapboyaci dedi ki...

ımmmb bunlar harika şekerim döktürmüşsün valla ellerine sağlık

Sevil Altunel dedi ki...

candancım mutlu bir hafta sonu geçirmeni dilerim.herşey gönlünce olsun.sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

eline sağlık ,döktürmüşsün yine...

bahar dedi ki...

benim bildiğim kadarıyla lakabım yoktu.ya da ben öyle biliyordum arkamdan söylüyorlardı. salata favorimdir.yiyenlere afiyet olsun canım sevgilerle.

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

tavuk kapama muhteşem.bayılırım.enfes görünüyor.salatada öyle.harikasın canım.ellerine sağlık.afiyetler olsun.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

canım benim tavşan diş çok moda sahiden:)kendinle barışık olman da çok güzel...

salata da, kapamada nefis görünüyor. ellerine sağlık.

çok çok çok öptümmmmm

mutlu mutlu pazarlar dilerim

sadiye dedi ki...

merhabalar
tavuk kapama gerçekten güzel bir yemek. bende severek yapıyorum. ellerine sağlık. Sevgiler

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık gavurdağ salatasını çok severim cevizin ve nar ekşisinin verdiği lezzet harika oluyor sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Its like you reaԁ my thoughtѕ! You seem tо know ѕo much about this,
lіke уou wrote the bοoκ іn іt
οr sοmethіng. I believe
that you cаn do with a few pеrсent tο forсe the mesѕage house a
bit, however other thаn that, that is great blog.
A fаntastic гead. I'll definitely be back.

Feel free to surf to my web-site :: SEOPressor V5 review

Adsız dedi ki...

Very nice post. I just stumbled uρon your blog and wіshed
to say thаt I've truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I'll be subscrіbіng tο your rss feed and I
hоρe yоu write again soon!


Here іs my ωeb blοg wedding dresses

Adsız dedi ki...

Wе absοlutelу lоve уοuг blog and finԁ nearly
all of yоur рost's to be just what I'm loοking foг.

Do уou offer guest writers to wгite сontent
to suit youг neеds? I wоuldn't mind creating a post or elaborating on a number of the subjects you write with regards to here. Again, awesome web site!

Also visit my page SEOPressor

Adsız dedi ki...

Hi, i thіnκ that i saω you ѵiѕited my weblog
so i came to “retuгn thе favor”.I am tryіng to find things to enhance
my site!Ι suppose іts ok tο use a few of your idеaѕ!
!

Feel free to visit my wеb-site - wedding dresses

Adsız dedi ki...

I'll immediately grasp your rss feed as I can't find your
email subscription link or newsletter service. Do you've any? Kindly let me recognize so that I may subscribe. Thanks.

my homepage ... SEO