11 Ekim 2008 Cumartesi


SEVGİ

Rahip mezarlıktaki işini bitirmek üzereydi.O anda 50 yıllık karısını kaybeden 78 yaşındaki adam:'' Onu ne kadar çok sevdim.'' Diyerek çığlık çığlığa ağlamaya başlamıştı.Yaşlı adamın yaşlı sesi törenin asil sessizliğini bozmuştu.Mezar başındaki aile dostları diğer aile bireyleri şok olmuşlardı.Çocukları babalarını yatıştırmaya çalıştılar.''Tamam baba seni anlıyoruz.''Yaşlı adam gözlerini mezara dikmiş ''seni ne çok sevdim'' diyerak kazılan mezara yavaş yavaş inen tabuta bakıyordu.Aile bireyleri tek tek mezara toprak atıyor yaşlı adam ise hala ''onu ne çok sevdim'' diyordu.

Kalabalık mezarlığı terk etmeye hazırlanırken,yaşlı adam gitmemekte direniyordu.Gözlerini mezara dikmiş hala onu ne çok sevdiğini sölüyordu.Rahip yanına yaklaştı ve'' sizi anlıyorum ama bizler yola devam etmek zorundayız''

-''Hayır'' dedi. Yaşlı adam

-Beni anlamıyorsunuz.BEN ONA BU SÖZÜ SADECE BİR KEZ SÖLEYEBİLDİM...

Zil çalmadığı sürece zil değildir.

Şarkı söylenmediği sürece şarkı değildir.

Sevgi gönlümüzde tutsak olsun diye yaratılmamıştır.

Sevgi insanlara verdiğimiz sürece sevgidir...

2 yorum:

Disalce dedi ki...

canım keşke bu sözü bol bol söyleyebilsek.. o kadar hayatın akışına kapıldıkki insanları sevmez olduk işlerimizi engellediklerini düşünür olduk..daha neler neler...

paylaşımın için teşekkürler...

oznurundunyasi dedi ki...

canım ben bu yazıyı çokkk önce yine okumuştum ve o günden beri alakalı ya da alakasız zamanlarda eşime msj atar ve onu sevdiğimi söylerim..oğullarıma zaten günde yüzlerce kez seni seviyorum kelimesini kullanırım..
bence sevgi paylaştıkça büyür bunu karşımızdaki kişi ile paylaşmamız gerekir..ama nedense toplum olarak bu söze karşıyız gibi..
ama umrumda bile değil sevdiğim kişilere yanımda yöremde bulunan herkese söylerim bunu..
sevgiler arkadaşım