İSLİM KEBABI
MALZEMELER:
yarım kilo kıyma
1 tane rende soğan
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
bir avuç bayat ekmek
tuz
kekik
karabiber,kimyon
bir kapta yoğrulur ve yarım limon büyüklüğünde şekil verilir
dolapata dinlenmeye bırakılır.
patlıcanlar alacalı soyulup
tuzlu suda yarım saat bırakılır
sonra sudan çıkarılıp
uzunlamasına dilimlenir
ve kızartılır
artı şeklinde 2 patlıcan dilimi üzst üste yerleştirilir üzerinede köfte konur ve bohça gibi sarılır.
üstüne domates dilimi ve biber konup
kürdan batırılır.
tepsiye yerleştirilir
yarım yk domates salçası
yarım yemek kaşığı biber
salçası
sulandırlır ve tepsiye
dökülür
fırında
20 dakika
pişirilir...
yarım kilo kıyma
1 tane rende soğan
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
bir avuç bayat ekmek
tuz
kekik
karabiber,kimyon
bir kapta yoğrulur ve yarım limon büyüklüğünde şekil verilir
dolapata dinlenmeye bırakılır.
patlıcanlar alacalı soyulup
tuzlu suda yarım saat bırakılır
sonra sudan çıkarılıp
uzunlamasına dilimlenir
ve kızartılır
artı şeklinde 2 patlıcan dilimi üzst üste yerleştirilir üzerinede köfte konur ve bohça gibi sarılır.
üstüne domates dilimi ve biber konup
kürdan batırılır.
tepsiye yerleştirilir
yarım yk domates salçası
yarım yemek kaşığı biber
salçası
sulandırlır ve tepsiye
dökülür
fırında
20 dakika
pişirilir...
7 yorum:
Harika gorunuyor.Ellerinize saglikkk
Sevgiler
Sefa
Canım çok severim çok...
Harika görünüyor.
Ellerine sağlık.
sonra da afiyetle yenir.....ellerine sağlık...
şimdilerde patlıcanın pek tadı yok.almıyorum da zaten hormonludur diye.
seninki nefis görünüyo yaz sonundan kalma bir lezzet olabilir mi.çünkü nefisss olmuş.yaz patlıcanları gibi duruyorlar.
ellerine sağlık.
sevgiler arkadaşım....
ee afiyetle yenir kismini atlamissin canim:)ellerine saglik sevgiler.
Harika görünüyor. Ama bu mevsimde almaya çekiniyorum. Böyle tarifleri görünce dörtgözle yaz gelsin diye bekliyorum:))
Ellerinize sağlık, sevgiler.
çokk severimm,
ama yazı beklesem kızmazsın dimi Candancığım..
sevgiler....
Yorum Gönder