5 Ocak 2009 Pazartesi

İSTANBUL SİMİDİ


Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 çay bardağı sıvı yağ
4 dolu tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
Üstü için:
yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
susam
Yapılışı:
Ilık sütü şekeri mayayı bir yerde karıştırıp kaba dökelim.Üstüne sıvıyağ tuz ve unu ekleyelim.Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Hamuru yarım saat sıcak bir ortamda dinlendirelim.Kopardığımız ufak bir bezeden 30 cmlik iki tane rulo yapalım.İki ruloyu birbieine saç örgüsü gibi dolayıp birbirine yapıştıralım.Önce pekmeze sonra susama batırıp 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuşlar. Arasına şöle bir kaşar peyniri demeyin keyfime.

Unknown dedi ki...

canım çok severim simit yanında demli bir bardak çayla
ellerine sağlık
öpüyorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, buralarda cok ozluyor insan, tarif iyi oldu.
Sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm simit çay nefis ikili ellerine sağlık nefis görünüyor cnm

EZGi :)) dedi ki...

tıpkı hazır gibi görünüyor keske olsada yesem :((
ellerine saglık canım sıcacık sevgiler

Sevil Altunel dedi ki...

sabah sabah simit çok iyi geldi ama yanında çemeni eksik :)neyse hadi bir ara çemen tarifide benden olsun..ellerine sağlık sevgiler..