Benim gerçekten çok severek yediğim tadını lezzetini nasıl yapıldığını babaannemden öğrendiğim anneminde hakkını yememek lazım oda seviyoruz diye saolsun yapardı herzaman hani eski yemek denmez ama eski bir tarif bizim ailede senelerin yemeği hatta yemekde denmez ama neyse:) ben ne diyeceğimi bulamadım ve hangi kategoriye alacağımı çok konuştum biliyorsunuz ben pek konuşmam o yüzden hemen tarifime geçiyorum.
Malzemeler:
5 yumurta (ailediki kişi sayısına göre ayarlanır biz çok sevdiğimiz için 5 yazdım:))
tuz
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
pul biber
Yapılışı:
Tencerede kaynattığımız suyun içerisine yumurtaları dağılmadan kırıyoruz.Tuzumuzu ilave ediyoruz.Kısık ateşte pişiriyoruz.Yumurtanın akı bembeyaz bir hal alıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.Piştikten sonra süzgeç kaşık ( oda ney demeyin sanırım ismi böyle birşey ben pek isimlerini bilmem)yardımıyla yumurtalarımız tabağa alıyoruz.Başka bir yerde sarımsağımız ben hep rendenin ufak tarafıyla rendelerim ezmek zor gelir rendelediğimiz sarımsağa tuzu ve yoğurdu karıştırıp çırpıyoruz.Yumurtalarımızın üzerine döküyoruz.Son olarakda sıvı yağımızı ufak bir tavada kızdırıp ocağın altını kapatıyor içerisine pul biberimizi tozda olabilir ilave ediyoruz.Hazırladığımız bu ufak sosuda yoğurdun üzeirne gezdiriyoruz.Afiyet olsun.Hem basit hemde benim çok severek yediğim bir lezzet paylaşmak istedim sizlerle.
Malzemeler:
5 yumurta (ailediki kişi sayısına göre ayarlanır biz çok sevdiğimiz için 5 yazdım:))
tuz
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
pul biber
Yapılışı:
Tencerede kaynattığımız suyun içerisine yumurtaları dağılmadan kırıyoruz.Tuzumuzu ilave ediyoruz.Kısık ateşte pişiriyoruz.Yumurtanın akı bembeyaz bir hal alıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.Piştikten sonra süzgeç kaşık ( oda ney demeyin sanırım ismi böyle birşey ben pek isimlerini bilmem)yardımıyla yumurtalarımız tabağa alıyoruz.Başka bir yerde sarımsağımız ben hep rendenin ufak tarafıyla rendelerim ezmek zor gelir rendelediğimiz sarımsağa tuzu ve yoğurdu karıştırıp çırpıyoruz.Yumurtalarımızın üzerine döküyoruz.Son olarakda sıvı yağımızı ufak bir tavada kızdırıp ocağın altını kapatıyor içerisine pul biberimizi tozda olabilir ilave ediyoruz.Hazırladığımız bu ufak sosuda yoğurdun üzeirne gezdiriyoruz.Afiyet olsun.Hem basit hemde benim çok severek yediğim bir lezzet paylaşmak istedim sizlerle.
8 yorum:
Canım bende çok severim çılbırı süper görünüyor ellerine sağlık öptüm kocaman...
biz küçükken annemm daha çok yapıyordu,zun zaman oldu pişmeyeli evde.
Ama ben esvmediğmi için hiç yapmadım:)
Ellerine sağlık canım..
Canım elerine sağlk,çılbırı hiç yemedim ama tarifinden çok seveceğimizi düşündüm.En kısa zamanda deneyeceğim....Sevgiler.
Çılbır şahane bir tad,çok severim,ellerine sağlık,görüntü muhteşem.
Ellerine sağlık.
Çok severim bende çılbırı.
Sevgiler.
CANIM ELLERİNE SAĞLIK CILBIR ÇOK GÜZEL BİR TAT BEN SEVEREK YERİM YAPARIM .AM ABU KADAR OLMAZ BENDE CILBIR YAPTIM FOTOSUNU CEKTİM.BLOGA Bİ BAKTIM SEN YAYINLAMIŞSIN .BU KADR OLUR KALP KALBE KARŞIMI NE SEVGİLER
Ellerine sağlık canım biz de çok severek yiyoruz harikaaa!!!!
Sevgiler,
Evren
neredeyse 10 yıldır yemedim annem sık sık yapardı bizde severek yerdik ama zamanla istemez olduk annemde yapmadı bu güne kadar da hiç karşılaşmadım nedense pek kimse bilmiyor buralarda çok severdim bu güzel tadı hatırlattığın için sağol haftasonu kahvaltılarına yaparım bundan sonra ellerine sağlık canım
Yorum Gönder