Hepimizin bildiği bir tarif ama arşivimde olmasını istedim.
Malzemeler:
3 adet patates
2 adet yeşil sivri biber
1 adet patlıcan
kızartmak için zeytinyağ(bence kızartma en lezzetli zeytinyağ ile oluyor)
Yapılışı:
Kızartma tenceremize bolca yağ koyar ve yağımız kızdıktan sonra patates başta olmak üzere patlıcan ve son olarakda biberlerimizi sıra ile pişiririz.Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet patates
2 adet yeşil sivri biber
1 adet patlıcan
kızartmak için zeytinyağ(bence kızartma en lezzetli zeytinyağ ile oluyor)
Yapılışı:
Kızartma tenceremize bolca yağ koyar ve yağımız kızdıktan sonra patates başta olmak üzere patlıcan ve son olarakda biberlerimizi sıra ile pişiririz.Afiyet olsun.
14 yorum:
Meleke'm kızartma yaptında ablanı niye çağırmadın ? Kaç gündür nasıl canım çekiyor bi bilsen..
Ellerine sağlık canım
Öpüldün.
çok iştah açıcı görünüyor, canım istedi şimdi ya :) zeytinyağında hiç kızartma yapmıyorum, sanırım birinden olmuyordu ! sızma mı rivieramı ??
Ülkemizde genel kanı zeytinyağından kızartma yapılmayacağı yönündedir. Oysa kızartma için en ideal yağ zeytinyağıdır. Çünkü zeytinyağı ısıya dayanıklıdır. Diğer yağlara göre daha yüksek ısıya dayanabilir ve toksit oluşturmaz. Zeytinyağını diğer yağlar gibi kolayca yakmak mümkün değildir. Çünkü ayçiçeği yağı 170 oC yanarken Zeytinyağı 210 oC ve daha üst derecelerde yanmaya başlar. Sızma zeytinyağlarında 210 oC altında duman çıktığı görülebilir. Bu zeytinyağının yandığı anlamına gelmez ve herhangi bir zararı yoktur. Kızarma yağı olarak kullanılan zeytinyağı tekrar kullanılacaksa filtreden geçirilip öyle kullanılmalıdır.
Offf kızarmaya bayılırım ellerine sağlık canım...bende ödülün var...bekliyorum...
üstünede sarımsaklı yoğurt dökeceksin de gelde yemeden dur.harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
Canım ellerine sağlık böyle bir tabak enfes kızartmaya asla hayır diyemem öpüyorum.
kim hayır der o ben değilim:)
eline sağlık canım
sevgiler
canim kizarma nasil canim cekti anlatamam.ellerine emegine saglik cnim. ben kizarma disinda butun yemek lerimi zeytin yagiyla yapiyorum desem yalan olmaz sanirim ama en cok onem verdigim seyde yagin yanmamasi oluyor.
ELLERİNE SAĞLIK TATLIM AKŞAM BENDE YAPMIŞTIM AFİYETLE YEDİK...
ohhh mis gibi valla:)bayılırım
ellerine sağlık canım
çooook öperimmmm
hımm cok guzel gorunuyor..acaba dıeyete aramı versem:)ellerıne saglık canım :)
Seneler var böyle kızartma yapmıyorum ama, görüntüsü bile iştah açmaya yeter. Ellerinize salık.
BOL SARMISAKLI YOĞURTLU SEVERİM BENDE.ELLERİNE SAĞLIK:)
Yok yok ben kızartmada takıldım, tatlılar sizin olsun:))
Yorum Gönder